TV-tip: Musical Awards Gala op NPO 1

Donderdagavond 12 januari vindt in het Utrechtse Beatrixtheater het jaarlijkse Musical Awards Gala plaats, ‘het feestje voor musicalsterren’. Geen specifiek roze item, maar in homoland zijn musicals behoorlijk populair. Frits Sissing presenteert de jaarlijkse prijzen regen, die de NPO 1 vanaf 21.25 uur uitzendt.

Een van de favorieten is De gelaarsde poes die onlangs nog op tv te zien was. De musical is tien keer genomineerd, onder meer voor beste mannelijke hoofdrol (Alex Klaasen), beste script en beste vormgeving. Chez Brood, over het leven van Herman Brood, heeft negen nominaties. De prijzen worden toegekend door een vakjury, met Cornald Maas als voorzitter – net als voorgaande edities. Naast de vakprijzen is er de AD Publieksprijs. De afgelopen twee jaar ging dier prijs naar Soldaat van Oranje, met zes speeljaren de langstlopende musical ooit in ons land.

Lees ook:Kiss of the Spider Woman – de musical
Lees ook:Musical Awards voor ‘Rent’ en ‘Kiss of the Spider Woman’
Lees ook:Amsterdamse gayscene in de lift
Lees ook:Geen Golden Globes voor ‘Carol’ en ‘The Danish Girl’
Lees ook:VS: nominaties GLAAD Media Awards bekendgemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>