Tv-tip: ‘Robert Mapplethorpe – Look at the Pictures’, 1 december op NPO 2

Donderdagavond 1 december (Wereld Aids Dag) zendt Het Uur van de Wolf op NPO 2 van 22.50 tot 0.20 uur de documentaire ‘Mapplethorpe – Look at the Pictures‘ uit (trailer: klik hier). ‘Het enige dat nog extravaganter is dan de foto’s van Mapplethorpe (1946-1989) is zijn leven’, meldt de aankondiging.

De titel van de documentaire is niet alleen een oproep om naar zijn foto’s te kijken, maar ook een uitspraak van een homofobe senator uit 1989 die een expositie van de fotograaf wilde sluiten. De Amerikaanse fotograaf ‘was geobsedeerd om beroemd te worden en schuwde geen middel.’ Seks was zijn andere obsessie, en ‘ook daarin was hij grenzeloos en schaamteloos’, zowel in zijn eigen beleving als in de expliciete foto’s die hij ervan maakte. Dr film geeft een prachtige inkijk in de New Yorkse kunstenaarsscene in de jaren ’70 en ’80, met onder andere Patty Smith, Andy Warhol en Fran Lebowitz. Mapplethorpe overleed in 1989 aan de gevolgen van aids.

Lees ook:Tv-tip 27 april: Mapplethorpe, Look at te Pictures op NPO 2
Lees ook:Kunsthal Rotterdam: Robert Mapplethorpe, een perfectionist
Lees ook:Mapplethorpe foto op cover album Scissor Sisters
Lees ook:IDFA Queer Day – maandag 21 november in Pathé De Munt
Lees ook:Retrospectief Robert Mapplethorpe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>