Dolly Bellefleur presenteert ontwerpwedstrijd in Joods Historisch Museum

@Erik Feenstra

In het Joods Historisch Museum (JHM) in Amsterdam is tot en met 26 juni de tentoonstelling ‘Benno Premsela – Max Heymans, mannen met lef en stijl‘ te zien. In dat kader organiseert het museum zondag 3 april een ontwerpwedstrijd voor jonge mode-ontwerpers, gepresenteerd door Dolly Bellefleur.

Heymans (1918-1997) hield van mouleren, een ontwerptechniek waarbij de stof wordt gedrapeerd en gespeld op een model of op een pop. In de wedstrijd moeten de deelnemers – net afgestudeerde modeontwerpers – deze techniek gebruiken. Aansluitend aan de finale van de ontwerpwedstrijd vindt in de grote Synagoge van het Joods Historisch Museum een coutureshow plaats met collectiestukken van max Heymans, uitgeleend door particulieren. .

Lees ook:A’dam Man & Mode in Amsterdams Historisch Museum
Lees ook:Bijeenkomsten over Reve en Premsela in Amsterdam
Lees ook:Op 1 april doet Dolly wat ze wil
Lees ook:Genderdiversiteit nieuw onderwerp in collectie Amsterdam
Lees ook:Poëziewedstrijd ‘Gewoon Anders’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>