Maarten Heijmans krijgt Emmy voor hoofdrol in serie ‘Ramses’

Maarten Heijmans heeft in New York de Internationale Emmy gekregen als Best Actor voor zijn rol als Ramses Shaffy in de serie ‘Ramses’, de vierdelige serie over de in 2009 overleden zanger Ramses Shaffy. De Avrotros won al meer prijzen met de serie: de Zilveren Nipkowschijf en de Prix Europa voor Beste Serie (trailer: klik hier).

Heijmans won vorig jaar een Gouden Kalf voor zijn rol als Ramses Shaffy. Vorig jaar was er ook Nederlands succes bij de uitreiking van de Emmy Awards: toen mocht Bianca Krijgsman de award ophalen voor Best Actress, voor haar rol in de tv-film ‘De Nieuwe Wereld’.

Lees ook:Metrohalte moet Ramses Shaffy station heten
Lees ook:Emmy Award voor The Normal Heart
Lees ook:Begrafenis Ramses Shaffy in besloten kring
Lees ook:Emmy Award voor lesbienne in Orange is the New Black
Lees ook:De Rainbow Awards gaan op voor een Gouden Kabouter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>