Opera over necrofiele homo-eend

downloadDit weekend gaat een opera in première over een necrofiele homo-eend: ‘The Homosexual Necrophiliac Duck Opera‘. De beroemde eend ‘stamt uit’ Rotterdam. In 1995 vloog een wilde eend tegen het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam en was op slag dood. meteen daarna werd de dode eend verkracht door een andere mannetjeseend.

Conservator Kees Moeliker van het Rotterdamse museum schreef er jaren geleden een artikel over en gaf een lezing in Londen. Een dirigent en een operazanger hoorden het verhaal en zetten een opera op papier. De exacte woorden van het artikel zijn op muziek gezet, aldus Moeliker: ‘De woorden worden gezongen en er zit muziek bij. De eenden worden nagespeeld door dansers.’ De opera is zaterdag en zondag te zien tijdens het operafestival Tête è Tête in Londen. Als de opera een succes wordt, wil Moeliker – die zelf ook aan de uitvoering meedoet – de voorstelling naar Nederland halen.

Lees ook:Turandot van Metropolitan Opera live bij Pathé
Lees ook:Burgemeester Londen pleit voor homohuwelijk
Lees ook:Gay Date Night bij de Nederlandse Opera
Lees ook:Rusland zet LHBT-donateurs president Obama op zwarte lijst
Lees ook:Homo’s bij de Antieken in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>