Roze Rijks: roze rondleidingen in Rijksmuseum tijdens Amsterdam Gay Pride

Het Rijksmuseum organiseert speciale roze rondleidingen tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ook het Rijks kan uit haar eigen collectie kunstwerken laten zien die te maken hebben met de geschiedenis van homoseksualiteit van mannen en vrouwen in Nederland. Een wandeling van de 16e tot en met de 20e eeuw, ‘van Sodom & Gomorra tot de roze driehoek’.

Ook bekende Nederlanders ontbreken niet: koning Willem II en koning-stadhouder Willem III. De laatste zou een relatie hebben gehad met luitenant-generaal Cornelis Evertsen. De speciale rondleidingen zijn van woensdag 29 juli tot en met zondag 2 augustus van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur (zondag alleen van 11.30 tot 12.30 uur). De rondleidingen kosten 5 euro (bovenop de reguliere toegang) en worden ook in het Engels gegeven. Boeken: zie website.

Lees ook:Run op roze kleding in Thailand
Lees ook:Koning noemt expliciet ‘seksuele geaardheid’ in kerstboodschap
Lees ook:Droomboek voor Rusland
Lees ook:Erwin Olaf ontwerpt nieuwe munt met Willem-Alexander
Lees ook:Prinsen worden al gauw homo genoemd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>