Secret Love in Tropenmuseum Amsterdam: LHBT’s in China

In het Tropenmuseum in Amsterdam opent zaterdag 2 mei de tentoonstelling ‘Secret Love‘, een hedendaagse kunsttentoonstelling over het taboe in China rondom over LHBT’s. Tot en met 13 september zijn circa 45 werken van 10 gerenommeerde  Chinese kunstenaars te zien, die met hun werken bijdragen aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit.

De tentoonstelling stond eerder in het National Museum of World Culture in Zweden. Deze expositie is ‘iets dat niemand eerder heeft gedaan’, aldus curator Si Han. ‘Je zou kunnen zeggen dart deze tentoonstelling een nieuw hoofdstuk is in de Chinese artistieke geschiedenis.’ Al bestaan er nog altijd taboes rondom homoseksualiteit in China, strafbaar is het er niet meer sinds 1997 en sinds 20001 geldt het niet meer als psychische ziekte.

Lees ook:Chinese censuur haalt homodrama ‘Addiction’ van het web
Lees ook:Shanghai Gay Pride eerste in China
Lees ook:Censuur China: homo’s, seks, heksen en drugs taboe op televisie
Lees ook:Roze Blok Delft speelt gay volleybal in Peking
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>