Johannes Passion door Galakoor op 21 en 22 maart

editie 2014

Het roze koor Galakoor voert Bach’s Johannes Passion dit jaar uit op zaterdag 21 en zondag 22 maart. De Johannes-Passion (BWV 245) van Bach is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens Johannes. In vergelijking met de Matthäus-Passion is de Johannes-Passion muzikaal ‘wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener’. Zaterdag 21 maart in de Westerkerk in Amsterdam (aanvang 20.00 uur) en zondag 22 maart in de Bergkerk in Deventer (aanvang 15.15 uur); reserveren: zie website.

Het concert vindt plats met het Galakoor, VocaMe en Il Concerto Barocco onder leiding van  Yt Nicolai en met medewerking van Leonie van Veen – sopraan, Oscar Verhaar – altus (Amsterdam), Andrew Hallock – altus (Deventer), Henk Gunneman – tenor, evangelist, Harald Quaaden – tenor, aria’s, Erks Jan Dekker – bas, Christus. Sinan Vural – bas, aria’s.

Galakoor werd in 2013 opgericht en is het eerste klassieke LHBT koor in Nederland dat uitsluitend klassiek repertoire zingt. Een jaar geleden maakte Galakoor zijn debuut met de uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, in Amsterdam en in Deventer. Het grote enthousiasme van het publiek bij beide concerten was een geweldige impuls voor het koor om door te gaan met nieuwe concerten. Inmiddels heeft Galakoor ook Mozart’s Requiem, Poulenc’s Gloria, en Mauerbach’s Wie liegt die Stad so wüste uitgevoerd.

Lees ook:Galakoor, Nederlands enige klassieke gaykoor, debuteert met Johannes Passion
Lees ook:Reisopera brengt roze Johannes Passion
Lees ook:GaLA koor zoekt zangers en zangeressen voor Johannes Passion
Lees ook:Herinnering: concert Galakoor in Amsterdam
Lees ook:Wereldpremière Via Dolorosa door Galakoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>