Pride Photo Award 2015: Story of Love and Pride

 

Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, begint aan haar de vijfde editie. Het thema van 2015 is ’Stories of Love and Pride’. Een breed thema, dat dit eerste lustrum verbindt met de vorige edities. Pride Photo Award nodigt fotografen van over de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd die in april 2015 begint. Vorig jaar werden 3.600 foto’s ingediend door 375 fotografen met 62 verschillende nationaliteiten. Winnaar was de Brits/Iraanse fotografe Parisa Taghizadeh met een foto uit haar serie ‘Boy’ (bron: persbericht).

Het idee voor het thema van 2015 ontstond tijdens de evaluatie van de wedstrijd met de jury. De winnende series van 2014 vertelden relatief veel verhalen van mensen die in moeilijke omstandigheden leven: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er zaten weinig tot geen verhalen tussen over liefde en intimiteit. Verder hadden veel deelnemers het woord ‘pride’ nogal letterlijk opgevat en foto’s van Pride Parades ingezonden. Het thema van 2015 daagt fotografen uit om Pride in bredere zin te verbeelden: trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een ‘echte man’, bijvoorbeeld.

‘Stories of Love and Pride’ is een breed thema en biedt volop vrijheid aan fotografen om er een eigen invulling aan te geven. Naast het jaarlijks wisselende thema introduceert Pride Photo Award een nieuwe categorie: ‘Singles’. Verder kent de wedstrijd van 2015 twee vaste categorieën: Gender en een Open categorie. Verder kan de jury speciale vermeldingen verlenen aan series waarvan de kwaliteit, creativiteit of het onderwerp een belangrijke aanvulling vormt op de winnaars. Volgens planning begint de wedstrijd op maandag 20 april. De inzendtermijn sluit zondag 14 juni 23.59 uur. Deze data kunnen nog wijzigen. De uitreiking vindt in augustus plaats in de Oude Kerk te Amsterdam. Daar zal de expositie een maand lang te zien zijn en naar verwachting 20.000 bezoekers trekken.

Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start
Lees ook:Record aantal inzendingen voor Pride Photo Award 2016
Lees ook:Nederlandse fotografe wint eerste Pride Photo Award
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>