Tv-tip: ‘Amour’ op NPO 2

Zaterdagavond is op NPO 2 een juweeltje te zien: het aangrijpende liefdesdrama ‘Amour‘. Niet gay, maar wel prachtig! De Oostenrijks/Franse film uit 2012 sleepte de Oscar voor beste Buitenlandse film en een Gouden Palm in de wacht (trailer: klik hier).  De twee gepensioneerde muziekleraren Georges (Jean-Louis Trintignant) en Anne (Emmanuelle Riva) wonen in Parijs. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert) is ook musicus en woont met haar gezin in het buitenland.

Anne krijgt een hartinfarct waardoor ze aan één kant van haar lichaam verlamd raakt. Georges verzorgt haar zo goed en zo kwaad als hij kan. Dat stelt de relatie tussen Georges en Anne en hun dochter danig op de proef. Regisseur Michael Haneke ‘neemt de tijd het lichamelijke verval in al zijn pijnlijke details vast te leggen’. Afgezien van een scène in het begin speelt de hele film zich af in het appartement van het tweetal.

Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag en etentje
Lees ook:Gay Classics in Pathé Rotterdam
Lees ook:Lesbo-Code: filmvertoning I’ve heard the mermaids singing
Lees ook:Dolly Bellefleurs Gay Grip op de Griepshow
Lees ook:Poplegende en gay-icoon Whitney Houston overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>