Seth Gaaikema overleden

Cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema is overleden. Hij werd 75 jaar. Dinsdag werd hij met hartklachten opgenomen in een ziekenhuis in Den Bosch. Daar overleed hij tamelijk onverwacht. Gaaikema was getrouwd met zijn manager Peter Biemans. Begin dit jaar nam hij afscheid van het theater, na een loopbaan van 55 jaar. Hij behoorde tot groten van het Nederlands cabaret. Na een studie Nederlands begon Gaaikema, zoon van twee doopsgezinde predikanten, in 1958 teksten te schrijven voor Wim Kan.

In 1967 stond hij zelf voor het eerst op het toneel als cabaretier in een gezelschap. Hij werd vooral bekend om zijn oudejaarsconferences in de jaren ’80 en ’90, waarin hij Wim Kan opvolgde en politici op de korrel nam. In 1970 brak hij door met zijn oudejaarsconference ‘Tien Miljoen Geboden’ en vorig jaar nam hij afscheid met de voorstelling ‘Wat ik nog graag zou willen’. Gaaikema vertaalde musicals en kreeg daarvoor in 2000 de Kubus Oeuvre Award. Ook schreef hij eigen musicals, zoals ‘Swingpop’  en ‘Kuifje, de Zonnetempel’. De uitvaart is op maandag 27 oktober in Amsterdam.

Lees ook:Uitvaart Seth Gaaikema maandag 27 oktober
Lees ook:Aantal hiv-infecties daalt
Lees ook:Tv-tip: Musical Sing-a-Long
Lees ook:Wanna Play? Liefde in tijden van Grindr bij festival SPRING Utrecht
Lees ook:Conny Stuart overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>