Butler in Downton Abbey probeert te ‘genezen van homoseksualiteit’

Thomas Barrow (Rob James-Collier), de gay butler is de tv-serie Downton Abbey, wil proberen van zijn homoseksualiteit af te komen. Creators van het historische televisiedrama dat zich afspeelt in de jaren ’20 hebben een plotline naar buiten gebracht waaruit dat blijkt. De underbutler ondergaat geheime experimenten en neem onbekende medicijnen in die veel pijn veroorzaken.

Julian Fellowes, schrijver van de serie, bevestigt het nieuws in een interview (video: klik hier). ‘Hij gaat op zoek naar iets dat onmogelijk is. Er bestaat geen medicijn tegen, het is alleen maar kwakzalverij.’ De acteur zei over zijn eigen personage: ‘Hij wil kunnen liefhebben. Ik wilde uitzoeken waarom Thomas is zoals hij is. Volgens mij was dat zijn seksualiteit. Iedere ochtend als je wakker wordt ,vertelt je geloof je dat je vervloekt bent. He tzou me niet verbazen als veel mannen hetzelfde als Thomas deden, want wat was het alternatief? Die was er niet.’

Lees ook:EastEnders krijgt transgender personage
Lees ook:Gay Rugbyspeler Gareth Thomas zoekt love
Lees ook:Batman, The Joker en aids
Lees ook:Gay character in Vampire Diaries
Lees ook:Eerste homo in stripserie Archie Comics

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>