Parool: ‘Dapper, die foto’s van homostellen’

‘Dapper, die foto’s van homostellen’, kopte het Parool dinsdag in een recensie. ‘Maar doet het ook wat?’ stond erbij. De organisatie van Pride Photo Award, die vrijdag in de Oude Kerk van start ging, heeft opnieuw fotopanelen opgehangen in Amsterdam, dit keer in Noord, West en Zuidoost. ‘Op ‘moeilijke’ pleinen’, aldus het Parool, waar homostellen ‘al in de problemen komen met een hyperkuis jaren-vijftig-gebaar als hand in hand lopen’.

Pride Photo Award wil anders zijn in een positief licht zetten. ‘The otherness of individuals’, met deze woorden had de juryvoorzitter de toon van de vierde editie van de fotografiewedstrijd omschreven. Vorig jaar stonden er panelen met foto’s op het Rembrandtplein, nu op het Bijlmerplein (zuidoost), Buikslotermeerplein (noord) en Mercatorplein (west). ‘De meeste mensen zullen eraan voorbij fietsen’, aldus het Parool, ‘wellicht een luie blik werpen en doorgaan met hun leven.’

Lees ook:Pride Photo Award 2014
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start
Lees ook:Oproep: 5 jaar Pride Photo Award – steun crowdfunding actie voor eerste fotoboek
Lees ook:Prijsuitreiking en opening Pride Photo Award 2015
Lees ook:Margriet van der Linden nieuwe voorzitter Pride Photo Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>