Emmy Award voor The Normal Heart

De HBO-film The Normal Heart heeft de Emmy Award gewonnen voor beste televisiefilm van het jaar (trailer: klik hier). Het HBO-drama is de verfilming van het waar gebeurde toneelstuk The Normal Heart van Larry Kramer over de opkomst van aids begin jaren tachtig in New York, de strijd van betroffen New Yorkers en hun strijd tegen weerbarstige autoriteiten. Het stuk werd in de VS overladen met Tony Awards.

De Nederlandse versie van het toneelstuk was in augustus in de DeLaMar Theater in Amsterdam te zien en had zo’n succes, dat er in september en oktober een toernee door Nederland aan is vastgeknoopt (speellijst: klik hier). De nu 79-jarige Larry Kramer stond bij de uitreiking van de Emmy op het podium met een pet met het logo van ACT-UP. Producent Ryan Murphey droeg de Emmy op aan alle slachtoffers van aids.

Lees ook:The Normal Heart toert door het land
Lees ook:Wereld Aids Dag 2012
Lees ook:Comeback van komedieserie Will & Grace te zien bij TLC (vanaf 3 oktober)
Lees ook:Will & Grace vanaf 3 oktober met16 nieuwe afleveringen op de buis
Lees ook:Maarten Heijmans krijgt Emmy voor hoofdrol in serie ‘Ramses’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>