Expositie Snowwhite & Sherazade

In de bibliotheek van Atria (het kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, Vijzelstraat 20 in Amsterdam) is tot en met 16 mei de expositie Snowwhite & Sherazade te zien, als onderdeel van Amsterdam SOUK Festival, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Afgelopen donderdag opende journaliste Naeeda Aurangzeb de expositie Snowwhite & Sherazade van kunstenaar Ellen Schippers. In deze expositie plaatst Schippers twee vrouwbeelden naast elkaar en gaat zo de dialoog aan tussen Oost en West met video-installaties, foto’s en poëzie (bron: persbericht).

Naar aanleiding van haar expositie tijdens het International Women Art Festival (2010) in Aleppo (Syrië), ontstond het thema voor haar expositie Snowwhite & Sherazade. De bezoekers in Aleppo associeerden haar werk met sprookjes. Als gevolg daarvan besloot Ellen Schippers zich te verdiepen in de sprookjes van duizend-en-een nacht. Eén van de eerste vertellingen van Sherazade gaat over een vrouw die wordt opgesloten in een glazen kist en die dagelijks aan haar bewaker weet te ontsnappen om andere mannen te verleiden. De tegenstelling tussen deze actieve sensuele vrouw en de passieve dromerigheid van Sneeuwwitje vond Ellen Schippers fascinerend.

 

Lees ook:Vrouwbeelden: Snowwhite & Sherazade
Lees ook:Expositie Frauensehnsucht
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:Mosse Lezing over vrouwen en videokunst
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>