Fototentoonstelling Schoonheid & Schaduw, visueel activisme van Zanele Muholi

Donderdag 27 november opent de Amsterdamse wethouder Andree van Es de fototentoonstelling ‘Schoonheid & Schaduw, visueel activisme’ van Zanele Muholi. De Zuid-Afrikaanse fotografe legt al jarenlang structureel geweld tegen zwarte homoseksuelen en transgenders in de Zuid-Afrika vast. Haar foto’s tonen een indringende intieme kijk op deze brute realiteit.

Moed, schoonheid, leven & overleven en verandering vormen de rode draad in haar werk. Atria, het kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, presenteert de tentoonstelling in het pand aan de Vijzelstraat 20, in het kader van de Week zonder geweld (van 25 november tot en met 1 december). De tentoonstelling is tot en met 20 december te zien op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.  In september won Muholi de Prins Claus Award.

Lees ook:Zanele Muholi wint Prins Claus Award
Lees ook:Fototentoonstelling Zanele Muholi over geweld tegen lesbiennes in Zuid-Afrika
Lees ook:Het regime van de norm – debat in Atria
Lees ook:Filmserie: ‘Moving Lesbians’ in Atria en COC’s Shakespeare Club
Lees ook:Expositie Snowwhite & Sherazade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>