Erwin Olaf Kunstenaar van het Jaar 2014

Fotograaf Erwin Olaf is gekozen tot Kunstenaar van het Jaar 2014, dat wordt georganiseerd door Kunstweek. Kunst is in deze barre tijden het zout in de pap en dat willen kunstinstellingen, musea en galeries tot en met 10 november in het hele land laten zien. Hij versloeg zeven andere kandidaten, onder wie Anton Corbijn, Co Westerik en Marlene Dumas, die tweede werd.

De kunstenaars voeren de Galerie van Hedendaagse kunst aan, de jaarlijkse lijst met de dat jaar honderd meest gewaardeerde beeldende kunstenaars. Volgens de jury ‘koppelt Olaf schoonheid en perfectie aan lef en moed, iemand die nieuwe paden durft te bewandelen en zich durft uit te spreken’.  De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is de grootste verkiezing op het terrein van kunst in ons land. Eerdere winnaars waren onder meer Giovanni Dalessi (2013), Ted Noten en Sam Drukker.

Lees ook:Tv-tip: Erwin Olaf
Lees ook:Erwin Olaf’s keuzes in Zomergasten
Lees ook:Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’
Lees ook:Europese expositie ‘Rex Uncensored’ in Amsterdam
Lees ook:Gay art in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>