Expositie ‘Dolly Bellefleur, mijn muze’ in Stopera

Donderdag 31 oktober opent architect Cees Dam in de Amsterdamse Stopera om 18.00 uur de tentoonstelling ‘Dolly Bellefleur, mijn muze‘, een expositie van Jacinta Heijmans. Tot en met 6 december zijn er 13 werken vna haar te zien in de blauwe gang op de begane grond van het stadhuis: schilderijen die ‘de invloed onthullen van een muze op het werk van een kunstenaar’, meldt het persbericht.

Heijmans: ‘Vanaf het eerste moment dat ik Dolly in een kerk in Haarlem zag en hoorde optreden, heeft zij mij gegrepen met haar indrukwekkende persoonlijkheid. Een veelomvattende geest: humor, mooie teksten en een goede dosis (zelf)spot. Deze veelzijdigheid probeer ik in mijn schilderijen tot uitdrukking te brengen.’ Cees Dam, ontwerper van de Stopera, opende in de jaren negentig een van de eerste exposities van Heijmans in een Amsterdams hotel. Na de opening in de Stopera verzorgt La Bellefleur een optreden.

Lees ook:Dolly Bellefleur, mijn muze
Lees ook:Expositie Twintig Jaar Dolly Bellefleur
Lees ook:Willeke Alberti homo-oma
Lees ook:Dolly zoekt materiaal voor Dolly-expositie
Lees ook:COC roept Melkweg op homofobe band te weigeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>