Zanele Muholi wint Prins Claus Award

Vrijdag 6 september opende in de Prins Claus Fund Gallery aan de Herengracht 603 in Amsterdam de fototentoonstelling fo(u)nd van Zanele Muholi over geweld tegen lesbiennes in Zuid-Afrika. De in 1972 in Durban geboren Muholi heeft met haar werk de prestigieuze Prins Claus Award gewonnen, een prijs die ze op 11 december dit jaar in ontvangst komt nemen.

De foto’s van Zanele Muholi zijn een aanklacht tegen de ‘epidemic of ‘curative rapes’ and murders‘ van zwarte lesbiennes, het systematische geweld waar zij in het Zuid-Afrika van vandaag de dag worden geconfronteerd. Het Prins Claus Fonds zetelt in Amsterdam and wordt ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij. Het fonds stimuleert vrijheid van culturele uitingen in ontwikkelingslanden.

Lees ook:Fototentoonstelling Zanele Muholi over geweld tegen lesbiennes in Zuid-Afrika
Lees ook:Fototentoonstelling Schoonheid & Schaduw, visueel activisme van Zanele Muholi
Lees ook:Europride bij Stedelijk Zomer Films: Queer video screenings en Zanele Muholi
Lees ook:Gay film wint Africa Film Festival Award
Lees ook:Zuid-Afrika krijgt lesbische minister

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>