Pride Photo Award lanceert nieuw begrip: Activistische familieportretten

Pride Photo Award kondigt het evenement Activistische familieportretten aan, dat plaatsvindt op zondag 22 september 2013 om 14.00u in de Oude Kerk te Amsterdam. Dit is het slotevenement van de tentoonstelling Pride Photo Award 2013 en een van de eerste activiteiten tijdens de Fotoweek, die dit jaar als thema heeft: ‘Kijk! Mijn familie’. Activistische familieportretten is een serie interviews met huidige en voormalige winnaars van Pride Photo Award en enkele speciale gasten over foto’s van homo/lesbische stellen en ouderparen, die als oogmerk hebben om (vooral wettelijke) discriminatie tegen te gaan. In veel landen kunnen koppels van hetzelfde geslacht niet wettelijk trouwen en samen kinderen opvoeden. Overal waar mensen streven naar gelijke rechten, zijn er fotografen die foto’s maken om laten zien dat homo/lesbische stellen net zo van elkaar houden en even goede ouders zijn als hetero’s. Deze ‘activistische familieportretten’ zijn het onderwerp van gesprek (bron: persbericht).

De fotografen vertellen over de keuzes die ze maakten in hun benadering van het onderwerp, hoe het concept voor de serie tot stand is gekomen en welk effect de foto’s hebben gehad. Gasten:

• Martijn Gijsbertsen, wiens serie ‘Daddy Cool’ een speciale vermelding kreeg van de jury van 2013. Zijn serie laat de diversiteit zien van Nederlandse homovaders.
• Joelle de Vries , kreeg in 2013 een speciale vermelding voor haar serie ‘Puur’: portretten van kinderen tussen de acht en twaalf jaar, die nog vrij zijn van oordelen over hoe je je als jongen of meisje hoort te gedragen.
• Paul Koeleman, winnaar van de Pride Photo Award Publieksprijs 2011, vertelt over zijn serie ‘Good Old Gays’, portretten van koppels van homo/lesbische stellen die al meer dan 30 jaar samen zijn.
• Speciale gast is Jasper Groen, die deelnaam aan de eerste editie van Pride Photo Award in 2010. Hij werkt momenteel aan en serie over de Duitse transgender jongen Eric die door zijn familie is verstoten.

Lees ook:Oproep: 5 jaar Pride Photo Award – steun crowdfunding actie voor eerste fotoboek
Lees ook:Prijsuitreiking en opening Pride Photo Award 2015
Lees ook:Recordaantal bezoekers Pride Photo Award 2014 – ‘Harsh Beautiful’ publieksfavoriet
Lees ook:Nederlandse fotografe wint eerste Pride Photo Award
Lees ook:Pride Photo Award 2015: Story of Love and Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>