Pride Photo Award Oude Kerk Amsterdam

Tot en met zondag 22 september 2013 is in de Oude Kerk in Amsterdam de fototentoonstelling Pride Photo Award 2013 te zien: de jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender identiteit. Er zijn vier categorieën: Gender (mensen die afwijken van het stereotype beeld van mannelijkheid en vrouwelijkheid), Documentaire (hiervoor konden ook nieuwsfoto’s worden ingestuurd), Open Categorie (foto’s over het seksuele en gender identiteit die niet in de andere drie categorieën vallen) en Extremely Normal, het thema dit jaar.

LGTB’s worden in de media nogal eens neergezet als extravagante figuren, zoals travestieten en halfblote heren op een boot. Als blijkt dat ze net zo gewoontjes zijn als anderen, levert dat voor de pers kennelijk geen interessante beelden op. Maar kun je ‘de gewone roze medemens’ ook op een bijzondere manier fotograferen, en hoe?  Dat was dit jaar de uitdaging. Sommige foto’s passen in meerdere categorieën, maar mochten meedoen in één categorie. De kerk aan het Oudekerksplein 23 in Amsterdam is iedere dag open van 10.00 tot 17.30 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Record aantal inzendingen voor Pride Photo Award 2016
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’
Lees ook:Pride Photo Award 2015
Lees ook:Pride Photo Award 2014
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>