De Lesbo-Code: filmmiddag en etentje

Dit najaar organiseert De Lesbo-Code een filmvertoning op de zondagmiddag en een aangeklede koffieochtend op de vrijdag tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het programma op vrijdag wordt nog nader ingevuld. Na afloop borrelen we, waarna we nog gezellig gezamenlijk eten. De data zijn zondag 11 november en vrijdag 28 december. Omdat we geen idee hebben hoeveel vrouwen er komen, vragen we iedereen wat eetbaars mee te nemen. 

De film op 11 november heet ‘Albert Nobbs, Ierland, 19e eeuw. Albert is een verlegen butler die al jaren met een geheim rondloopt. ‘Hij’ is eigenlijk een vrouw die als een man door het leven gaat om zo aan armoede en eenzaamheid te ontkomen. Alleen door iedereen te bedriegen, kan Albert onafhankelijk en vrij zijn. Een goed bewaard geheim, dat Nobbs al tientallen jaren met zich meedraagt. De transformatie werd uit pure noodzaak geboren: in het Ierland van de 19e eeuw is het makkelijker om als man aan de bak te komen. Albert Nobbs, is gebaseerd op een verhaal van de Ierse schrijver George Moore en werd in 1982 als toneelstuk opgevoerd in New York. Ook toen al speelde Glenn Close de titelrol. De actrice was de motor achter de verfilming; jarenlang zocht ze naar een geschikte regisseur en de financiering.

Programma: 15.30 inloop, 16.00 uur film, 17.30 borrel, 18.30 eten.
Locatie: Huis van de Wijk Olympus, Hygiëaplein 8-10, bereikbaar met tram 16 en 24, bus 15.
Entree: voor de film € 2.50, drankjes voor eigen rekening, voor het eten neemt iedereen wat mee voor een gezamenlijke maaltijd. Het is fijn als je je van te voren opgeeft via [email protected]

De Lesbo-Code heeft wekelijkse koffieochtenden voor lesbische 40+ vrouwen in Amsterdam Zuid  en Nieuw-West met als motto: gezelligheid om de hoek. Vanaf half elf is er inloop, tot 12.00 uur koffie. Deze ochtenden zijn opgezet naar analogie van de Pink Postcode groepen in een aantal Amsterdamse buurten, waar vooral borrels en etentjes in de avonduren zijn.

Lees ook:De Lesbo-Code, filmmiddag en etentje op zondag 22 juli
Lees ook:Lesbo-Code: film ‘Viola Di Mare’
Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag en etentje
Lees ook:De Lesbo-code: Dansende vrouwen op zondag 8 mei
Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag op 24 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>