De Zóciëteit – voor homomannen boven de 40

De Zóciëteit, vereniging van en voor 40+ homomannen, ontvangt als spreker de kunstkenner dr. H.C. (Harry) Donga. Hij houdt op vrijdag 1 juni een causerie van ongeveer een uur over schilder Frans Franciscus, waarin hij diens werk van verrassend commentaar voorziet. Plaats: Nieuwezijds Voorburgwal 282-a, Amsterdam, aanvang 20:30 uur, gratis toegang voor geïnteresseerde homomannen. De Zóciëteit is van en voor 40+ homomannen en richt zich op cultuur en ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. Bijna elke vrijdagavond is er wat te doen in de eigen ruimte aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam: film, lezing, optredens, vrije caféavond en er zijn activiteitengroepen, waaronder: de leesclub, de culturele club die musea en exposities bezoekt en een fietsgroep.

 

De meeste leden wonen in Amsterdam, maar er komen ook mannen uit Hoofddorp, Leiden, Bussum en zelfs uit Enschedé en zelfs Bremen. Zóciëteit is opgericht in 1985. Op dit moment zijn er bijna 150 betalende leden. ‘We verenigen ons niet op politieke of religieuze gronden of belangen, ook al zijn sommige leden actief op een van beide terreinen’, meldt de Zóciëteit. Sommigen zijn m/v-getrouwd (geweest), er zijn singles en stellen bij en allen willen in de vereniging hun sociale netwerk vergroten. De ‘formule’ van de Zóciëteit is: niet alleen activiteiten aanbieden als prettige tijdsbesteding, maar ook om er nieuwe vrienden aan over te houden: een vriendelijk alternatief voor de snelle chatdate en ‘de anonimiteit van jong, laat en luid in de Reguliersdwarsstraat’.

Lees ook:De Zóciëteit: roze alternatief voor daten en uitgaan
Lees ook:Arabische lente ook voor homo’s?
Lees ook:Vereniging Zóciëteit: muziek op vrijdagavond 19 augustus
Lees ook:De Zóciëteit van Amsterdam gaat verhuizen
Lees ook:Zóciëteit opening vrijdag 6 november door Ype Driessen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>