Groningen kleurt roze

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli 2011 kleurt de binnenstad van Groningen roze: dan is ‘Amsterdam van het Noorden’ het decor van de jaarlijkse landelijke manifestatie Roze Zaterdag. Het evenement vindt voor de tweede keer in Groningen plaats. Roze Zaterdag vindt ieder jaar in een andere stad plaats op de laatste zaterdag van juni en trekt ieder jaar duizenden bezoekers.

 

Maar de laatste zaterdag van juni werd het naburige Assen overspoeld door duizenden motorliefhebbers en feestvierders vanwege de jaarlijkse TT races: sinds jaar en dag ook op de laatste zaterdag van de maand. Dat was logistiek gezien wat teveel van het goede: Roze Nederland moest wijken en een weekje geduld hebben. Groningen staat drie dagen bol van roze activiteiten: klik hier. Zo biedt de Stadsschouwburg een roze musical, de Martinikerk een roze viering, verschillende exposities in musea, lezingen van schrijvers en dichters aan het Hoge der A en theater. Hoogtepunt is Roze Zaterdag op 2 juli, met een parade door de stad, een informatiemarkt en optredens op meerdere podia op de Grote Markt en de Vismarkt.

Lees ook:Roze Zaterdag in 2011 in Groningen
Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013
Lees ook:Open Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>