Tv-serie Spartacus – veel naakt en expliciete seks

@Erik Feenstra

De nieuwe tv-serie ‘Spartacus: Blood And Sand’ zorgt voor nogal wat ophef in Groot-Brittannië: critici vinden er teveel bloot en expliciete seks in zitten (klik hier voor de trailer). In Nederland brengt RTL5 deze maand de nieuwe serie op tv. Spartacus was als film uit 1960 een kaskraker, met Kirk Douglas, Laurenre Olivier en Peter Ustinov in de hoofdrollen. De film was toentertijd goed voor vier Oscars. De tv-bewerking lijkt vooral uit te zijn op kijkcijfers, met veel naakt, bruut geweld en bloed, zoals dat ten tijde van de Romeinen eraan toe ging.

 

Veel Britten zijn not amused. De serie laat veel naakte lichamen zien, erotische badscènes en een Romeinse orgie. De gemiddelde Nederlander zal er minder van opkijken. Geweld, seks en een orgie zaten ooit ook al in de film ‘Caligula’.  Zondag 14 maart gaat de serie van start bij RTL5: ‘de duistere kant van de Romeinse cultuur en politiek wordt meedogenloos uitgelicht in dit bloederige epos over de strijd van één man tegen een heel rijk’, aldus de aankondiging. RTL5 zendt iedere zondagavond een dubbele aflevering uit.

Lees ook:Een op de vijf Britten niet blij met lengte eigen piemel
Lees ook:Seks remedie tegen hartkwalen
Lees ook:Nederland blijkt behoorlijk homovriendelijk
Lees ook:Nederlandse première gay film Shank
Lees ook:Family Guy provoceert met homo-orgie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>