Gay India op Amsterdam India Festival

Op dit moment vindt in Amsterdam het drie weken durende India Festival plaats. Zaterdag 22 en zondag 23 november organiseert het Festival met COC Amsterdam het Gay India weekend. In dat kader worden in bioscoop Rialto twee roze films vertoond en komt er een ‘Pink India’ feest. De films zijn voor Indiase begrippen baanbrekend. Zaterdag wordt om 16.00 uur de film ‘My Brother Mikhil’ vertoond: de eerste Indiase Bollywood film die openlijk homoseksualiteit toont en het voor India moeilijke onderwerp hiv/aids aansnijdt. Regisseur Onir komt om vragen te beantwoorden tijdens een ‘meet the director’. Op zondag wordt om 15.00 uur het verhaal over een lesbische liefdesrelatie getoond: ‘The Journey’ (‘Sancharram’).

De openlijk homoseksuele Indiase prins Manvendra Singh geeft op zondag 30 november een lezing van 20.00 tot 22.00 uur in de Balie. Hij is één van de weinige royals op de aardbol, die openlijk gay is en was vorig jaar nog te gast bij Oprah Winfrey. Hij is een belangrijke spreekbuis voor de Indiase homogemeenschap. ‘Gay India’ wordt op zondag 30 november afgesloten met een ‘Pink India’ feest, van 23.00 tot 04.00 uur in Paradiso, met de beroemde Indiase Rai als DJ. Zij neemt dansers en drag queens mee en er beelden van Indiase films vertoond: als voorproefje van wat momenteel hot is in het underground nachtleven van Mumbai (bron: persbericht)

Lees ook:Eerste roze filmfestival in India
Lees ook:Homoseksualiteit in India en de Indiase Cinema
Lees ook:Gay.bloggers in Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Roze filmweek in Delft
Lees ook:Gay & Lesbian Summer Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gay India op Amsterdam India Festival

  1. nano

    Ik ben tegen de naam gay.
    als ze durven uit te komen voor hun anders geaardheid, moeten ze zichzelf ook openlijk homoseksueel durven noemen. Gay betekent vrolijk en daarmee verbloemt men zichzelf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>