Erwin Olaf in fotomuseum Den Haag

Naar aanleiding van de nieuwe fototentoonstelling van Erwin Olaf, met de titel Rain Hope Grief & Fall in het Fotomuseum Den Haag, stond afgelopen zaterdag een interview met deze scherpe kunstenaar in Volkskrant magazine (11-10-2008). En dat levert altijd weer mooie quotes op, zoals deze over het werk van een vuilnisman: ‘Ik vind dat soort beroepen gewoon goede beroepen. Iemand die timmert of de straten schoonspuit. Ik vind mijn werk ook helemaal niet belangerijk. Dat kan zo gemist worden. Vuilnismannen niet.’

En deze: ‘Hoe laat is het? Hoe linkser de krant hoe langer je aan ze gebakken bent, hè. Ha! Schrijf gewoon op: ‘Hij verdient zich een slag in de rondte, is heel zelfverzekerd en neukt zich suf. En o ja: die laatste paar foto’s heeft-ie uit berekening gemaakt. Daarvoor heeft-ie gewoon een paar dunne wijven ingehuurd’. Ben je in anderhalve kolom klaar. Zonder al te veel gepsychologiseer.’ En later ook weer over zijn werk: ‘De aankomende jaren wil ik gaan gebruiken om wat preciezer te gaan werken, nog wat ouwemanneriger.’ En een dag later belt hij toch nog terug: ‘Dat het zo esthetisch is allemaal hè. Zo voorzichtig en mooi. Echt, ik moet nodig weer wat naakten gaan doen – het stof moet eraf.’

De nieuwe fototentoonstelling van Erwin Olaf met de titel, Rain Hope Grief & Fall is nog tot en met 18 januari 2009 in het Fotomuseum Den Haag. Recensie van zijn werk en de tentoonstelling  in de Volkskrant.

 

Lees ook:Tv-tip: Erwin Olaf
Lees ook:Erwin Olaf zondag in Zomergasten
Lees ook:Erwin Olaf op Nederlands Film Festival
Lees ook:Erwin Olaf roept op tot massale kiss-in
Lees ook:Erwin Olaf ontwerpt nieuwe munt met Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>