Gewoon Anders! Poëziewedstrijd Finale

Zondag 24 augustus strijden twintig finalisten met elkaar in het Amstelveense Cobra Museum om de hoofdprijs van de Gewoon Anders! Poëziewedstrijd. Het dichtspektakel vindt plaats van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur in het Cobra Museum. De presentatie is in handen van Dolly Bellefleur. De tentoonstelling Gewoon Anders! over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de hedendaagse beeldende kunst is nog te zien tot en met 21 september.

 

Er was veel animo voor deze wedstrijd: dichters uit Nederland en Vlaanderen lieten zich inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling en stuurden hun gedichten in. Daaruit kozen de juryleden Maria Barnas en George Moormann twintig gedichten. De gelukkigen zijn uitgenodigd hun eigen werk voor te komen dragen bij het kunstwerk waarop hun werk is geïnspireerd. Alle andere dichters zijn ook uitgenodigd; verder is iedereen welkom (bron: persbericht).

Lees ook:Poëziewedstrijd ‘Gewoon Anders’
Lees ook:Tentoonstelling Gewoon Anders ook in bibliotheek Amsterdam
Lees ook:Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’
Lees ook:Haarlemse Nachten met Dolly Bellefleur
Lees ook:Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>