Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’

In het Cobra Museum in Amstelveen is van zaterdag 14 juni tot en met 21 september de tentoonstelling ‘Gewoon Anders’ te zien. Een titel die nieuwsgierig maakt: homo –en transseksualiteit in de beeldende kunst van vlak voor en na het jaar 2000. Meer dan 100 werken van ongeveer 35 kunstenaars uit binnen –en buitenland geven een gevarieerd beeld van seksuele identiteit. Het boegbeeld van de expositie is de negen meter hoge ‘David’ van Hans-Peter Feldmann, een hardroze en kanariegeel beeld op het plein voor het museum.

Ieder mens maakt een zoektocht door naar de eigen seksuele identiteit. Ook kunstenaars: soms maken ze uitgesproken erotische voorstellingen, soms bieden ze een intieme blik in hun leven, breekbaar en persoonlijk. Seksuele identiteit als thema komt nauwelijks voor in het museumcircuit, laat staan als het afwijkt van de ‘norm’. De laatste keer was in het Stedelijk Museum tijdens de Gay Games: ‘From the corner of the eye’. Met deze tentoonstelling wil het Cobra Museum zich ‘met nadruk profileren als een baken van vrijheid en tolerantie’: een uiterst actueel thema. Een greep uit de kunstenaars op de tentoonstelling: Marlene Dumas, Robert Mapplethorpe, David Hockney, Gilbert & George, Hans van Manen en Erwin Olaf. (bron: persbericht)

Lees ook:Poëziewedstrijd ‘Gewoon Anders’
Lees ook:Tentoonstelling Gewoon Anders ook in bibliotheek Amsterdam
Lees ook:Gewoon Anders! Poëziewedstrijd Finale
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw
Lees ook:Expositie ‘L-project’ over 40 jaar lesbo’s in Berlijn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’

  1. Pingback: Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’ | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>