Koningin in Amsterdamse homotent

Vrijdag opende koningin Beatrix in het Amsterdams Historische Museum de tentoonstelling ‘Amsterdam & De Oranjes‘, die loopt tot en met 31 augustus. De expositie laat de vier eeuwen lange relatie zien tussen de Oranjes en de stad. Een haat-liefdeverhouding, zegt de een, een verstandshuwelijk, zegt de ander. Naast warme Oranjeliefde was er altijd een republikeinse onderstroom in de stad. Op de expositie staat een replica van homocafé Rouge aan de Amstel. De koningin werd over de tentoonstelling rondgeleid en bekeek ook de homotent.

Het uitbatersduo van café Rouge, Edwin Groeneveld en Edwin van Kollenburg mochten er de koningin ontvangen. Er staat een replica van het café op de tentoonstelling, omdat het café sinds jaren helemaal volhangt met ‘Orangialia’: foto’s en van alles dat met het Koninklijk Huis te maken heeft. De koningin was zichtbaar verrast en genoot ervan. Elke koninginnedag loopt Van Kollenburg rond als de look-a-like van Beatrix. Iedereen kan op die dag met hem/haar op de foto; de opbrengst gaat naar het Koningin Wilhelminafonds.

Lees ook:Roze brunch voor ouderen tijdens Gay Pride
Lees ook:Foto-expositie Outside op Homomonument
Lees ook:Beatrix not amused over koningsboek
Lees ook:Roze Beatrix van Warhol onder de hamer
Lees ook:David Bowie in Berlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>