Run op roze kleding in Thailand

Het sprookje ‘De nieuwe kleren van de keizer’ is in Thailand nog altijd realiteit. Waarin de koning rondloopt: dat wil het volk ook dragen. De koning loopt rond in roze: dus is er in Thailand een run ontstaan op roze kleding.

Nederlanders zien koningin Beatrix niet bepaald als ‘fashion queen’: iemand die nieuwe modetrends bepaalt, maar Thailanders willen simpelweg hetzelfde dragen als hun vorst. Koning Bhumibol lag eerder dit jaar met hartproblemen in het ziekenhuis. Zijn astrologen meenden dat de kleur roze hem zou helpen bij het genezingsproces.

Veel inwoners van Thailand zien hun koning als een halfgod en renden massaal naar de kledingzaken. Volgens de Thaise mode keten Phufa Fashion zijn er de laatste tijd 40.000 roze shirts verkocht. De koning schijnt ook kleding in andere felle kleuren te hebben gekocht. Thaise media denken dan ook dat het hele land eerdaags rondloopt in blauw en groen. www.dag.nl

Lees ook:Thailand heeft Genderwet aangenomen
Lees ook:Ophef in Thailand over homoseksuele monnik en travestiet
Lees ook:Ladyboys als stewardess bij Thaise luchtvaartmaatschappij
Lees ook:Binnen een dag vrouw worden in Thailand
Lees ook:Bokser riskeert schorsing door foto’s in homoblad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>