Sodom gevonden? De stad bracht de roze medemens weinig goeds!

De Bijbelse stad Sodom zou zijn gevonden. Dat beweert een team archeologen van de Trinity University in New Mexico (VS). Enkele jaren geleden werden er ruïnes gevonden in Jordanië ten oosten van de Dode Zee. De wetenschappers zeggen dat de restanten veel overeenkomsten vertonen met de omschrijving van Sodom in het Oude Testament.  De stad bracht de roze medemens door de jaren heen weinig goeds.

Sodom was jarenlang onvindbaar, nadat de stad samen met Gomorra volgens het Bijbelverhaal door God werd verwoest. Vanwege ‘de morele verdorvenheid van de inwoners werd de stad vernietigd door een regen van zwavel en vuur’. Sodom heeft de roze medemens weinig goeds gebracht. Sodom en Gomorra waren in zowel de Bijbel als de Koran berucht vanwege de ‘verdorvenheid’ van de bewoners. De interpretatie van het verhaal uit ‘Genesis’ is al lange tijd onderwerp voor verwoede discussies, maar conservatieve gelovigen zien er het bewijs in dat God homoseksualiteit veroordeelde. Sodomie stamt af van Sodom en is een uitdrukking voor ‘zondige verboden seksuele praktijken’. De term wordt ook vaak gebruikt om homoseksualiteite mee aan te duiden.

Lees ook:Lezing Marcel Proust, de homoliteraire pionier
Lees ook:Lezing over Marcel Proust – de homoliteraire pionier
Lees ook:Tv-dokter Christian Jessen probeert zichzelf te ‘genezen’ van homoseksualiteit in tv-show
Lees ook:Roze Rijks: roze rondleidingen in Rijksmuseum tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Vijfduizend jaar oud skelet transgender gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>