Rijkswaterstaat gaf nooit toestemming voor afsluiten cruisinggebied Ginkelse Zand

@Erik Feenstra

Rijkswaterstaat heeft nooit toestemming gegeven voor het afsluiten van het cruising-gebied op parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 richting Ede. Dat schrijft de rijksdienst in een brief aan een Arnhemmer die er een protest had ingediend. Rijkswaterstaat plaatste deze zomer een hek om te voorkomen dat dieten de snelweg opkomen. de gemeente Ede heeft dat hek gesloten.

Volgens de burgemeester van Ede waren er klachten over de cruising-plek en ‘verstoren de activiteiten in het bos de kwetsbare natuur’. Meerere roze organisaties hadden protest tegen de sluiting ingediend. De gemeente verwees de bezwaren door naar Rijkswaterstaat, omdat ‘het rijk over de kwestie gaat, niet de gemeente.’  Rijkswaterstaat en de gemeente zijn nu met elkaar in gesprek over het hek. Platform Keelbos – de stichting die zich hardmaakt voor homo-ontmoetingsplaatsen – sluit zich daarbij aan.

Lees ook:Anti-homobeleid op homo-cruisingplek Galgenveld
Lees ook:Binnenstadbewoners ontstemd na gesprek over Gay Pride en stappen naar de rechter
Lees ook:Homo-organisatie wil procedure tegen Sittard-Geleen
Lees ook:Berlijnse homo’s demonstreren tegen komst paus
Lees ook:Den Haag ontslaat weigerambtenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>