Platform Keelbos erin geslaagd homo-ontmoetingsplaats open te houden

@Erik Feenstra

Platform Keelbos is erin geslaagd om de homo-ontmoetingsplaats vanaf parkeerplaats ‘De Leikant’ open te houden, ondanks het verliezen van een aanvraag voor een voorlopige voorziening. Het platform had bij de voorzieningenrechter geëist dat het hek er niet mocht komen, maar de rechter oordeelde anders. Het bos wordt door plaatsing van hekwerk niet meer toegankelijk vanaf de Goirlese wegen (de Gilzerbaan en de F3), maar de doorgang in de bestaande afrastering – eigendom van Rijkswaterstaat – blijft wel bestaan (bron: persbericht).

Met deze uitspraak blijft het bosperceel na plaatsing van het hek feitelijk openbaar toegankelijk. De doorgang vanaf parkeerplaats ‘De Leikant’ naar de homo-ontmoetingsplaats in het bos ‘is hiermee rechterlijk erkend’, meldt het platform in een persbericht, ‘zodat deze in de toekomst gewoon openbaar toegankelijk blijven’. De tweede poging van de gemeente Goirle om de plek te sluiten is ‘hiermee ook mislukt’, aldus het platform. Bij de eerste poging werden er zelfs Kamervragen over gesteld, vanwege een razzia-achtige politie-inval in 2008.

Lees ook:Recreatieschap Spaarnwoude gedoogt cruisegebied
Lees ook:Anti-homobeleid op homo-cruisingplek Galgenveld
Lees ook:Minister erkent fouten bij homorazzia
Lees ook:Burgemeester pikt homorazzia niet
Lees ook:Homo-organisatie wil procedure tegen Sittard-Geleen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>