Anti-homobeleid op homo-cruisingplek Galgenveld

@Erik Feenstra

De gemeenten Breda, Oosterhout en Rijkswaterstaat weren cruisende homo’s van ‘hun’ ontmoetingsplaats langs de A27 (Galgenveld). Platform Keelbos, het kennis- en expertisecentrum van homo-ontmoetingsplaatsen (HOP’s), had hierover al een klacht ingediend tegen de politie in Brabant, maar daar zijn vrijdag twee aangiften tegen de burgemeesters van Breda en Oosterhout bijgekomen. Keelbos deed ook aangifte tegen ambtenaren die hebben meegewerkt om het cruisen op Galgenveld tegen te werken.

De politie heeft opdracht gekregen in te grijpen bij overlast en de orde te handhaven. Het platform vindt dat in strijd met de folder ‘Blauw op de roze ontmoetingsplaats’ van de Politieacademie. In die folder staat dat sluiting van HOP’s niet aan de orde is, want ‘die bestaan al sinds mensenheugenis en zijn een maatschappelijk gegeven.’ Bovendien zal het cruisen zich dan alleen maar naar een andere plek verplaatsen en verliest de politie het overzicht over de HOP’s, aldus het platform.

Lees ook:Platform Keelbos erin geslaagd homo-ontmoetingsplaats open te houden
Lees ook:Rechter: cruising area langs A58 mag dicht
Lees ook:Homo-organisatie wil procedure tegen Sittard-Geleen
Lees ook:Recreatieschap Spaarnwoude gedoogt cruisegebied
Lees ook:Niet pluis op homo-ontmoetingsplaats Vondelpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>