Coos Huijsen krijgt een lintje

lintjesDe dag voor Koningsdag regent het traditioneel lintjes over Nederland: in de volksmond de lintjesregen. Dan ‘heeft het de majesteit behaagt’ om mensen in het zonnetje te zetten die zich op bijzondere wijze hebben ingezet. In de Amsterdamse Nieuwe Kerk reikte burgermeester Van der Laan lintjes uit, onder meer aan Coos Huijsen (1939).

Huijsen is oud-politicus en historicus en was in de jaren ’70 bestuurlijk betrokken bij meerdere organisaties op het gebied van cultuur, welzijn, organisaties en in het bijzonder de homo-emancipatie. Hij was de eerste parlementariër die openlijk voor zijn geaardheid uitkwam en schreef daarover in 2016 het boek ‘HomoPoliticus‘. Huijsen mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Lees ook:Homo’s in Amsterdam: ‘de tolerantie in de publieke ruimte is drastisch afgenomen’
Lees ook:Eerste openlijke homoseksuele parlementariër Coos Huijsen draagt ‘Homo Politicus’ op aan Amsterdam
Lees ook:Coos Huijsen: homo politicus pur sang vertelt zijn verhaal
Lees ook:Amsterdamse ereprijs voor Coos Huijsen
Lees ook:Lintjes voor Willem Nijholt en André van Duin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>