Oudewater kan ‘toerpiemel’ maar niet wegpoetsen

Vorig jaar kwam de Tour de France door het Utrechtse Oudewater. Op het parcours werden veel tekeningen en leuzen gekalkt, waaronder een piemel in Oudewater. De meeste afbeeldingen zijn inmiddels vervaagd of verdwenen, maar Oudewater komt maar niet van de ‘toerpiemel’ af, die op het wegdek op de Goudsestraatweg is gekalkt.

Al voordat de renners er begin juli voorbijraasden, had de brandweer geprobeerd het wegdek schoon te spuiten, maar de piemel – met de bijnaam Cock Verkerk – bleef fier overeind: die bleek met moeilijk te verwerken verf getekend. Een half jaar na dato gaat de provincie Utrecht helpen: het gaat immers om een provinciale weg.

Lees ook:Man steekt piemel in parkbank en blijft steken
Lees ook:Superpiemel op het dak
Lees ook:Roze kandidaten voor Provinciale Staten
Lees ook:Leerfeesten Frankfurt gaan niet door
Lees ook:One Direction: ‘Durf uit de kast te komen!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>