Mevrouw Gullit kan beter thuis blijven

@Erik Feenstra

Ruud Gullit is de kersverse trainer van voetbalclub Terek Grozny in Tsjetsjenië. Zijn vrouw kan beter niet meekomen en als ze dat al wel doet, er beter niet ongesluierd de straat opgaan. Ramzan Kadyrov, president van het land en eigenaar van de voetbalclub, schendt vrouwenrechten in zijn land op grote schaal. Dat staat in een rapport dat Human Rights Watch (HRW) heeft gepubliceerd. Misschien niet direct een bericht voor gay.blog, maar ook  de roze medemens moet in dergelijke landen op zijn of haar hoede zijn, niet ‘open en bloot’ de straat opgaan en kan zich daardoor solidair met vrouwen en hun strijd voor gelijke rechten voelen.

 

Kadyrov, door toedoen van de toenmalige Russische president  Poetin sinds vier jaar presitent van Tsjetsjenië,  dwingt vrouwen om volgens strikte islamitische voorschriften gekleed te gaan. Vrouwen zonder hoofddoek worden door veiligheidstroepen uitgescholden en soms zelfs beschoten met verfkogels, aldus HRW in haar rapport. Kadyrov antwoordde in  een reactie op zijn antivrouwelijke beleid dat ‘hoofddoekjes vrouwen mooier maken’  en dat hij ‘aanvallen op vrouwen die ze niet dragen, toejuicht’.

Lees ook:Minister Ploumen wil actie tegen vervolging van homo’s in Tsjetsjenië
Lees ook:Homo’s in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven
Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Bericht van het Jaar: Mevrouw Gullit kan maar beter thuis blijven

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Mevrouw Gullit kan beter thuis blijven

 1. Jorein Versteege

  Ruud Gullit had daar nooit voor mogen tekenen. Maar ja hij verdient er wel veel geld aan, want dat is voetbal tegenwoordig. Geld, enorm veel geld.

  Ramzan Kadyrov is een schoothondje van Poetin en doet alles wat Moskou hem beveelt te doen. Onder het stalinisme hadden veel mensen het beter. Het regime van Yeltsin en Poetin heeft Rusland kaport gemaakt. Er is geen spraken van democratie of vrijheid. Een oligarchie heerst en wie het daarmee niet eens is, eindigt in de cel.

  Gullit hoort daar niet thuis.

    /   Reply  / 
 2. marco

  Gullit is een hond! die ertoe bijdraagt dat dit soort praktijken bestaan. Dit soort landen moet je mijden als de pest en niet de andere kant op kijken als je er flink op kan verdienen.
  Ik had al een bijzonder lage pet van hem op, maar nu weet ik het zeker, Gullit is een ASOCIALE klootzak !!

  marco

    /   Reply  / 
 3. Theo B - Sri Lanka

  Mensen het gras is toch altijd groener bij de buren of zijn we dat vergeten

    /   Reply  / 
 4. lies

  WIJ passen ons altijd toch al aan altijd en overal kost wat kost! en ja GELD en GELUKZOEKERS he!!!!

    /   Reply  / 
 5. marie

  Oke het onderwerp gaat nu over Gullit. Dat hij zijn werk doet is zijn business en met wie of wat interesseerd mij niet. Wat mij wel interesseerd is het koningshuis waar ook een deel van mijn belastingcenten naar toe gaat. Gullit doet dit voor geld en dat is zijn werk. Hoe heeft onze vorstin haar geschat vermogen van 75 miljard dollar verkregen???????????

  Dit is Nederland!!!

    /   Reply  / 
 6. s.crew

  Ik heb mw. Estelle Gullit-Cruijff onlangs nog op de Stadionweg in Amsterdam gezien. Geloof mij, met zo’n opgezwollen Botox-hoofd, wil je niet te veel in de belangstelling staan. Wat ziet die er uit zeg! Het lijkt mij dat de plaatselijke bevolking bespaard word elke week haar gezwollen hoofd op de societypagina’s terug te zien. Ze zag er nou niet bepaald gelukkig met de omstandigheden uit. Jaja het leven als WAG valt niet mee, druk, druk, druk.

    /   Reply  / 
 7. Monica

  Wie is Kadirov?

  - Ramdan Kadyrov ( opgeleid door de Russische inlichtingendienst) is aangesteld door zijn boezemvriend Russische president Vladimir Poetin en wordt tot op heden op volle kracht en ten alle tijden, gesteund door Rusland.

  Dat is niet voor niets gelet op het feit dat de De psychopathisch ‘dictator’ Ramzan Kadyrov ook wel bekend staat als Vladimir Putin’s ‘Attack Dog’ .

  - Islamitische (Tsjetsjeense volk) die de Islam praktiseren (bidden) en tegen de acties van Rusland jegens hun zijn worden door Ramdan Kadyrov afgeschilderd als ‘radicale islamitische bandieten’

  - 98% van de bevolking staat niet achter hem en is bang voor martelingen.

  Moslims mogen absoluut geen kritiek leveren en familieleden worden bedreigd of effectief vervolgd.

  President Ramzan Kadyrov, één van de ergste schenders van mensenrechten op aarde. Een man die deelnam aan massamoorden, folteringen, op kinderen schoot met een tank en nog altijd politieke tegenstanders laat martelen en ombrengen. De bijnaam bij de doodsbange Tsjetsjeense bevolking is dan ook niet zomaar “het monster van de noordelijke Kaukasus”.

  - Tsjetsjenië wordt dus geleid door de Russische president Poetin benoemde Ramzan Kadyrov. Hij is de zoon van KGB spion Achmed Kadyrov die vermoord werd op in 2004. Russisch president Poetin benoemde meteen zijn zoon Ramzan KADIROV, op 15 februari 2007 toen hij 30 jaar was geworden. Het Kremlin koos dus voor iemand van de Kadyrov-clan. Ramzan KADIROV heeft geen diploma, bouwde een eigen militie op toen zijn vader nog leefde en is berucht voor brutaal geweld op tegenstanders.

  Op internet kunt u ook aan beelden komen waarin hij persoonlijk de moslims marteld. Dat probeert hij vervolgens goed te praten omdat het dan volgens hem om fanatieke moslims gaat. In feite gaat het dan dus om een moslim die tegen zijn bewind is en geen ‘’hond’’ van Rusland zoals Ramdan Kadirov.

  Een vrije pers bestaat niet in Tsjetsjenië, laat staan het idee dat burgers hun mening zouden kunnen geven op een nieuwswebsite bijvoorbeeld.

  Ramzan leidde de “veiligheidsdienst” van zijn vader. Hij was in die tijd een actief baasje, en is volgens getuigen rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken geweest bij dingen zoals:

  * Op een bus met vluchtelingen schieten vanuit een Russische tank (40 doden)
  * De aanval met clusterbommen op het dorpje Elistanzhy. 27 doden in enkele minuten, 21 stierven in de weken daarna aan hun verwondingen. Achteraf bleken slechts acht mannen tussen 14 en 60 aanwezig te zijn in het dorp, alle anderen waren kinderen, vrouwen, bejaarden. Er werden ook geen wapens gevonden.
  * Raketaanval in Grozny met minstens 140 doden. Doelwitten waren ondermeer de bevallingsafdeling van het ziekenhuis en een marktplein.
  * Zeven kinderen dood en 14 verminkt met tank in Novy Sharoy.
  * Door de Kadyrov-clan getipt en uitgevoerd door Russisch leger: raketaanval op konvooi vluchtelingen. Bij de meer dan 100 dodelijke slachtoffers vooral vrouwen en kinderen en ook twee Westerse journalisten.
  * Aanval op een van witte vlaggen voorzien konvooi met burgers in Katyr-Yurt: 170 doden.

  * Ramzan Kadyrov voert niet alleen een totalitair schrikbewind, hij is ook een kleurrijk figuur. Hij houdt ondermeer een leeuw en een met uitsterven bedreigde Siberische tijger als huisdier. Daarnaast is er een klein leger vechthonden, een wolf en een beer. Toen zijn eerste zoon werd geboren in november 2005 kreeg heel Tsjetsjenië een openbare vrije dag, die werd gevierd door de Kadyrovtsy door machinegeweervuur gedurende de hele nacht, dat burgers deed schuilen in hun kelders.

  ** De man is ook een fervent voorstander van polygamie (iets wat zijn Russische “vrienden” degoutant vinden), heeft gokken verboden en de verkoop van alcohol serieus aan banden gelegd. Overal waar je komt in Grozny valt er niet te ontsnappen aan zijn portret. Hij is ook geobsedeerd door Che Guevara, kleeft zich blijkbaar thuis vaak als de Cubaanse vrijheidsstrijder. En hoewel naar de buitenwereld gelukkig getrouwd is er gedocumenteerd prostitutiebezoek. Vorig jaar dook er zelfs een sekstape op van Kadyrov met twee dames in een sauna. Kadyrov volgde slechts enkele jaren lagere school. Toch is hij erelid van de Russische Academie van Wetenschappen.

  *** Er zijn ondertussen honderden getuigenissen verzameld door mensenrechtenorganisaties over een Ramzan Kadyrov die deelneemt aan folterpraktijken. Hij heeft daarvoor zelfs een speciale kelder in zijn huis. Kadyrov ontkent dat allemaal. Gevraagd naar de moord op Politkovskaya is zijn uitleg dat die gepleegd werd door de in Engeland wonende oligarch Boris Berezovsky, die de moord zou bevolen hebben om Rusland en Ramzan zelf in een slecht daglicht te stellen. Plus: “Ze was beter huisvrouw geworden. Dan was dat allemaal niet gebeurd. Ze heeft haar lot zelf gezocht. En het is de Almachtige die uiteindelijk als rechter optreedt.”

  Jammer Dat Badr Hari en Boussoufa hem als vriend erkennen, trouwens.

  zie verder; http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1232889/2011/03/08/Dit-is-het-monster-waarvoor-Boussoufa-gaat-voetballen.dhtml

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>