Roze loper voor zorgcomplex in Almelo

Huize Friso in Almelo krijgt dit jaar de Roze Loper uitgereikt. Die kunnen woon –en zorgcentra krijgen als ze zich inzetten voor roze senioren. Huize Friso is het eerste ouderencomplex in Overijssel dat de prijs ontvangt. Uit onderzoek is gebleken dat de huidige ouderenzorg amper aandacht heeft voor homoseksuele bewoners. Bijna de helft van de verzorgenden beweert dat er in hun complex amper homo’s wonen, maar daar zijn op z’n zachtst gezegd vraagtekens bij te zetten: veel homoseksuele senioren durven er niet voor hun geaardheid uit te komen.

De Roze Loper is een vragenlijst, die COC Nijmegen ontwikkelde, met als doel directies van woon –en zorgcentra bewust te maken van het feit dat er ook homoseksuele ouderen bestaan. De Rietvinck in Amsterdam was de eerste die een Roze Loper kreeg; daarna kregen nog zeven andere instellingen in Nederland de ‘award’.

Lees ook:Eerste internationale Roze Loper voor Duitse zorginstelling
Lees ook:Herhaling ‘Oud Roze’ op tv
Lees ook:Amsterdam: roze koffie-inloop in de Buikslotermeerbuurt
Lees ook:Zorgcentra Groningen slecht voor roze ouderen
Lees ook:Tv-tip: Oud Roze

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze loper voor zorgcomplex in Almelo

  1. Geert

    Krijgen vriendelijke tehuizen voor Chinezen nu een Gele Loper en vriendelijke huizen voor mensen van Adel nu een Blauwe loper?
    Ik wil even opmerken dat dergelijke Lopers niets vertellen over de staat van de geboden dienstverlening.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>