Roze Beatrix van Warhol onder de hamer

Veilinghuis Christie’s veilt het schilderij van koningin Beatrix van Andy Warhol (1928-1987). De popkunstenaar maakte het werk in 1985 in de serie ‘Reigning Queens’, van de vier koninginnen die  op dat moment regeerden. Het werk moet drie tot vijf ton opleveren, zo maakte het veilinghuis bekend. De veiling is op 30 november bij Christie’s in Amsterdam.

 

Naast Beatrix vereeuwigde Warholl koningin Margrethe II van Denemarken, Elisabeth II van Groot –Brittannië en Ntombi la Tfwala van Swaziland. De werken werden veelvuldig verkocht als litho, maar de geschilderde variant die eind november wordt geveild, is heel zeldzaam.

Lees ook:Roze ei 12.500.000,- euro waard
Lees ook:The Queen in glamour top 50 van Vogue
Lees ook:Koningin in Amsterdamse homotent
Lees ook:Beatrix not amused over koningsboek
Lees ook:Koningin Beatrix pleit voor dialoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>