Nog vijf verdachten homogeweld Sittard // Algemeen

De afgelopen weken heeft de politie nog vijf verdachten aangehouden die betrokken zijn bij geweld tegen drie homo’s in Sittard. Daarmee komt de lijst verdachten nu uit op twaalf, waarvan er twee nog vastzitten, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). In augustus werden drie homomannen via chatsites naar Sittard gelokt en in elkaar geslagen. Een van de slachtoffers werd in de kofferbak van zijn eigen auto vervoerd, maar uiteindelijk vrijgelaten. De auto werd in Duitsland teruggevonden.

 

De verdachten zijn jong: tussen de 16 een de 20 jaar. Twee van de drie hoofdverdachten zitten vast op verdenking van poging tot moord, zware mishandeling en diefstal. Bij de overige verdachten gaat het om minder ernstige vergrijpen. Volgens de woordvoerder van het OM is er sprake van een band tussen de verdachten, maar niet van lidmaatschap van een bende.

Lees ook:Potenrammers Sittard opgepakt
Lees ook:Hoge Raad wil Groninger hiv-zaak heropenen
Lees ook:Afpersers homo’s opgepakt
Lees ook:Bedreiging in Groningen om geaardheid
Lees ook:Man vastgebonden aan boom op cruisingplek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog vijf verdachten homogeweld Sittard

  1. Hannie Schanstra

    Ik las zojuist dat homo-organisatie Stichting Platform Keelbos (SKP) de gemeente Sittard-Geleen dreigt met een klachtprocedure. Ik las ook dat de SP een fors aantal vragen heeft gesteld aan burgmeester Cox van Sittard-Geleen. Ik heb de indruk dat die burgemeester een imago probleem heeft en dat homo-emancipatie daar onder te leiden heeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *