Melden seksueel misbruik kan tot 1 december

Slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk kunnen tot 1 december 2010 terecht bij de commissie Deetman. Dan sluit de deadline: verklaringen die daarna binnenkomen, kunnen niet meer worden meegenomen in het onderzoek. Dat heeft de commissie vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe zijn duizend meldingen binnengekomen; naar verwachting loopt dat aantal op tot tweeduizend. De commissie Deetman doet sinds mei van dit jaar onderzoek naar seksueel misbruik in katholieke instellingen, in opdracht van de Nederlandse bisschoppen.

 

Mensen die worden beschuldigd van seksueel misbruik, krijgen begin volgend jaar een oproep om zich bij de commissie te melden. Deetman zei in het dagblad Trouw dat hij al een lijstje met namen heeft: ‘ Het moet de daders toch beroeren nu ze met hun daden worden geconfronteerd.’ De commissie verwacht volgend jaar november haar eindrapport klaar te hebben.

Lees ook:Deetman wil onderzoek seksueel misbruik in kerk
Lees ook:Ruim 900 slachtoffers melden misbruik kerk
Lees ook:Kritiek Deetman op hulp misbruikslachtoffers
Lees ook:Deetman: seksueel misbruik binnen én buiten de kerk
Lees ook:Deetman leidt onderzoek seksueel misbruik in kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>