Aartsbisschop voelt zich niet begrepen

De Belgische Aartsbisschop Léonard zegt dat zijn woorden verkeerd zijn begrepen. Een advocaat diende een klacht tegen hem in vanwege zijn uitspraak over aids. In een nieuw boek noemde Léonard de ziekte een vorm van gerechtigheid. Hij vergeleek aids met milieuproblemen die  mensen  op hun geweten hebben. Hij bedoelde  dat de ziekte ‘een logisch gevolg is van risicovolle praktijken’.

 

Hij had ‘alleen een standpunt willen geven over seksueel promiscue gedrag, dat tot aids kan leiden.’ Dat liet Léonard op een persconferentie weten. Verder zei hij veel sympathie te hebben voor aidspatiënten. De bewuste advocaat had ooit ook al eens een klacht ingediend tegen Léonard, omdat hij homoseksualiteit had vergeleken met anorexia. België is behoorlijk geschokt door de uitspraken van de aartsbisschop. Menigeen vindt dat de kerk zelf verantwoordelijkheid draagt, door categorisch condooms te blijven verbieden.

Lees ook:Aartsbisschop België ziet aids als gerechtigheid
Lees ook:Ludiek Vlaams homoprotest tegen nieuwe aartsbisschop
Lees ook:Belgisch homoprotest tegen aartsbisschop Léonard
Lees ook:Nieuwe Belgische kardinaal weinig op met homo’s
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>