Debat over homoactivisme in Latijns Amerika

Zaterdag 2 oktober 2010 organiseren Ojala, Noticias en Queer.nl een discussieavond over internationale solidariteit met ‘queer’ bewegingen uit Latijns Amerika (of: bewegingen voor seksuele diversiteit en gender identiteit). Twee inspirerende queer/gay activisten uit Peru zullen hun ervaringen met het queer activisme in Peru met ons delen, en we zullen met hen debatteren over internationale solidariteit met de strijd voor seksuele diversiteit en gender identiteit in Latijns Amerika (bron: persbericht).

 

De discussieavond vindt plaats in Cafe Budapest, Pesthuislaan, WG-Terrein complex, Paviljoen 2 in Amsterdam. De deuren gaan om 19.00 uur open, er is soep, om 20.00 uur begint de discussie en vanaf 22.00 worden queer drinks geserveerd. Toegang is gratis, maar donaties zijn welkom. De discussie wordt in het Engels en het Spaans gehouden; er is een tolk aanwezig. 

Saturday 2nd of October Ojala, Noticias and Queernl will organize a discussion evening on international solidarity between queer movements. Two queer activist from Peru will be present to share with us their activist experiences in the struggle for sexual diversity and gender identity in Peru and will give their vision on international queer solidarity.

Sabado 2 de Octubre Ojala, Noticias y QueerNL organizaran una noche de debate sobre solidaridad internacional con movimiento TLGB en America Latina (movimiento de trans, lesbianas, gays y bisexuals). 2 activistas de Peru comparten sus experiencias con el activismo TLGB y discutimos con ellos las posibilidades y relavancia de la solidaridad internacional con las luchas para la diversidad sexual e identidad de genero en America Latina.

Queer activism. Voices from Latin America. Activist dialogue with queers from Peru. With: Giancarlo Cornejo (independent queer activist Peru), Ronald Alvarez (Gay Movement of Lima, MHOL). Organizing organizations: QueerNL, Rebeldia Rosa/Ojala, Noticias.nl. See for more info: www.ojala.nl.

Lees ook:Queeristan 2010 in Amsterdam
Lees ook:Queer against G8
Lees ook:Summer school in Den Haag en Amsterdam: Sexual Orientitation & Gender Identity in International Law
Lees ook:Salon Cine Gay Latino: Cuba y la Noche
Lees ook:Forum Seksualiteit en de Derde Wereld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Debat over homoactivisme in Latijns Amerika

 1. sportingact

  Als Queer.nl zich eens bezig houdt met de misstanden in dit land komen we nog ergens. Maar om constant de peilen te richten op landen dat uit ons gezichtsveld zijn is naar mijn mening zeer inconsequent en vreselijk dom.

    /   Reply  / 
  1. LaChe

   Het idee van de discussie avond is om, door middel van dialoog tussen activisten uit verschillende delen van de wereld, een strategische discussie te hebben over hoe we het beste de queer strijd kunnen voeren. Zowel in Nederland als in andere delen van de wereld. Solidariteit met queers in andere delen van de wereld zal daarbij ook zeker ter sprake komen. Dat er in Nederland nog veel verbeterd moet worden daar zijn we ons bij queer-nl ook zeker van bewust (en is een van de redenen waarom we onze groep hebben opgericht), maar bekent niet dat we ook niet solidair kunnen zijn met LGBTs in andere delen van de wereld. De “eigen land eerst” (of “eigen queers eerst”) gedachte is deel van een erg beperkte nationalistische en racistische politieke visie op de LGBT problematiek, die bovendien internationale structuren van (queer) onderdrukking onzichbaar maakt en daarmee ook mogelijkheden voor internationale queer solidariteit. Maar kom naar de debat avond, dan kunnen we daar over je kritiek discusieren.

     /   Reply  / 
   1. sportingact

    De “eigen land eerst” (of “eigen queers eerst”) gedachte is deel van een erg beperkte nationalistische en racistische politieke visie….

    Deze zin van uw hand maakt mij woedend. Want dat is juist het probleem die door uzelf en anderen veroorzaakt is. U en anderen hebben jaren niet willen luisteren. Leest u wel eens andere gay websites? Leest u wel eens wat er in dit land aan de hand is of wuift u dat weg met ook een “incidentje”. Leest u ook wel eens de reacties van lezers op die websites? Dan zou u moeten weten dat een hele grote groep het zat is in dit land met figuren die onze vrijheden hier flink op de korrel nemen door hetgeen door te drukken waar de meesten niet op zitten te wachten. Zijn al die mensen die soms heel fel en emotioneel reageren op de berichten op die websites rascistisch en nationalistisch? Wat is dat voor een links geouwehoer.

    Als u uw pijlen wilt richten op de problemen in verweggistan moet u dat vooral doen, maar verwacht geen positieve inputs van homo’s in Nederland. We hebben hier problemen te over en u gaat vrolijk naar elders. Lijkt het COC wel. Snoepreisjes naar Polen, Rusland, Litouwen terwijl hier de boel in brand staat.

    Ik ga nooit naar debatten die naar mijn ogen een hoog propaganda gehalte hebben. Ik wens u goeds.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>