Boek over Willem Oltmans verschenen // Algemeen

Deze week verschijnt een nieuw boek over Willem Oltmans: ‘De man van acht miljoen’ van Edwin Oden. ‘Een fenomeen zoals je nergens in de wereld tegenkomt’, schreef de Volkskrant na zijn dood. Journalist Willem Oltmans (1925-2004) kon treiteren, amuseren en ruziën op tv. Hij was bevriend met dictators, de eeuwige vijand van minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns en spande een jarenlang voortslepend proces aan tegen de Staat der Nederlanden. Hij koketteerde met zijn gegoede komaf, ging prat op toegang tot de hoogste kringen en maakte er geen geheim van dat hij er als homo stevig op los leefde.

 

In mei 2000 kreeg het enfant terrible van de vaderlandse journalistiek tot grote verbazing van vriend en vijand acht miljoen gulden schadevergoeding, omdat de overheid hem jarenlang in zijn werk had gedwarsboomd. Schrijver Edwin Oden sprak met betrokkenen over het leven van Oltmans, zijn turbulente liefdesleven, zijn proces tegen de staat, zijn geheime ingang bij de Oranjes en zijn legendarische dagboek, dat met 1500 delen misschien wel het omvangrijkste ter wereld is.

Uitgeverij Balans, ISBN 978 94 600 3263 7

Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Prinsen worden al gauw homo genoemd
Lees ook:Hommeles in de hoofdstad over Gay Pride
Lees ook:Weggepeste homo’s eisen vergoeding
Lees ook:Meldpunt Misbruik Katholieke Kerk kreeg 1585 meldingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *