Joodse boot op Canal Parade

De Canal Parade op zaterdag 7 augustus 2010 heeft dit jaar een primeur: voor het eerst vaart een ‘Joodse boot’ mee (2014: klik hier). Dat maakte organisator ProGay bekend. Het is de eerste keer dat de Joodse gemeenschap deelneemt aan de Canal parade. Thema van de boot is ‘Shalom’ (vrede): de naar schatting zestig deelnemers dragen roze keppeltjes. ‘In een tijd waarin wordt gesproken over lokhomo’s en lokjoden, willen we een krachtig signaal afgeven’, zegt een woordvoerder van de joodse gemeente Beit Ha’Chidush.

‘Daarnaast willen we laten zien dat joods zijn en homoseksualiteit prima samengaan.’ Eerder voeren ook al een christenboot en een moslimboot mee. Voorafgaand aan de parade is er een Pink Sabbat in de Uilenburgersynagoge in Amsterdam.

Lees ook:Primeur: rabbijn vaart mee op Joodse boot tijdens Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:Stephen Fry steunt Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:Dana International vaart mee op Joodse boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Homo’s niet blij met Almeerse boot op Canal Parade

1 Reacties // Reageer

One thought on “Joodse boot op Canal Parade

  1. erwin brugmans

    Beit Ha Chidush was zeker niet de eerste die een Joodse boot hadden op gaypride. Dat was Sjalhomo en wel diverse malen. Heel jammer dat men een primeur zich toeeigend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>