Secret Garden in Montelbaanstoren

De roze moslimorganisatie Secret Garden is de nieuwe huurder van de Amsterdamse Montelbaanstoren. De gemeente heeft de toren besloten aan deze organisatie te verhuren, omdat het niet lukte andere geschikte huurders te vinden. De toren zou 9000 euro huur per maand moeten opleveren. Secret Garden mag het huren voor 1500 euro per maand, aldus stadszender AT5. De Telegraaf fulmineert in ‘Luxekantoor koopje voor moslimclub’ dat ‘de straatarme moslimorganisatie Secret Garden de allerduurste kantoorruimte in de stad voor een prikkie mag huren’ en rept dat ‘bronnen melden dat het slechts enkele euro’s per maand zou zijn: de huur zal dus volledig moeten worden opgebracht door de samenleving.’

 

Overigens zou het om een deel van de toren en niet het hele pand gaan. De gemeente ‘vindt het belangrijk dat culturele en maatschappelijke instellingen ook in de binnenstad kunnen zitten’, zegt een woordvoerder, ‘we hebben veel vastgoed in de stad.’ Volgens de zegsman is de huurprijs betaalbaar voor organisaties die moeten rondkomen van subsidies: ‘Dat Secret Garden tegen een lager tarief een deel van de toren huurt, is daarom niet veel anders dan andere instellingen.’ Wethouder Roelanf Rengelink van stadsdeel Centrum opent het nieuwe kantoor op woensdag 30 juni 2010.

 

De historische Montelbaanstoren aan de Oudeschans is in 1516 gebouwd als verdedigingstoren aan de oostkant van de stad, toen het middeleeuwse Amsterdam werd uitgebreid. Een eeuw later verloor de toren de verdedigingsfunctie. Stadsbouwmeester Hendrick de Keyser zette er een top in Renaissancestijl bovenop. In 1852 dreigde de toren te worden gesloopt, maar sinds 1878 is het Stadswaterkantoor er gevestigd, tot en met 2006. Sinds 2007 staat de toren leeg.

Lees ook:Secret Garden heeft weer ontmoetingsplek
Lees ook:Voorlichtingsmiddag Secret Garden op veiliger plek
Lees ook:Secret Garden verhuist naar het Wereldhuis
Lees ook:Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s
Lees ook:Veel homo vluchtelingen nog altijd teruggestuurd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Secret Garden in Montelbaanstoren

  1. sportingact

    Ja dat krijg je als je een geheel links stadsbestuur heeft die de samenleving laat opdraaien voor de onkosten. Ik gun een ieder zijn onderkomen maar deze gemente is werkelijk door de ratten besnuffeld door dit pand uit handen te geven behalve aan personen en/of bedrijven die het pand in stand kunnen houden. Secret Garden is weliswaar straatarm en dat is puur en simpel gekomen door het snijden of geheel wegvallen van subsidies. Nu mag de bevolking het gaan betalen. Ook typisch links, de rekening bij de burgers neerleggen ipv de juiste weg bewandelen en dat is subsidie.
    En wat me nog meer stuit is het feit dat het bij een moslimgroep terecht komt. Homogroep of niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>