Roze Senioren Contactdag

Op zaterdag 29 mei 2010 organiseert Stichting De Kringen in samenwerking met het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC, Movisie en Schorer) een Roze Senioren Contactdag. De dag, bedoeld voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, kringleden en niet-leden, vindt plaats in de foyer van het Pleintheater, Sajetplein 39 te Amsterdam. Vaak raken roze ouderen sociaal geïsoleerd omdat ze niet openlijk voor hun geaardheid kunnen uitkomen (bron: persbericht).

 

Soms speelt de omgeving daarbij een rol, die als onveilig wordt ervaren (bron: persbericht). Roze ouderen zoeken steeds vaker de anonimiteit op en gaan (weer) in de kast. Veel roze ouderen hebben geen kinderen. Om sociaal actief te blijven, moeten zij zelf initiatieven nemen, wat  lastig kan zijn op oudere leeftijd. Centraal staat het thema ‘De roze senior en de behoefte aan roze contact’. De Hollandse Academie houdt een voordracht en het koor Manoeuvre zingt. Verder presenteren verschillende organisaties hun activiteiten voor senioren. Voor koffie, thee, lunch en een borrel wordt gezorgd. De dag begint om 10:30 uur en eindigt tussen 16:00 en 17:00 uur. Van de deelnemers wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd.

 

Bij grote belangstelling zal overwogen worden meerdere bijeenkomsten en contactmogelijkheden te organiseren. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Oranje Fonds aan het Consortium Roze 50+ in het kader van het project ‘Roze 50+, de Onzichtbaarheid Voorbij’. Voor  informatie en aanmelding:  www.dekringen.nl/actualiteit/activiteiten. Aanmelden kan ook via e-mail of per post naar: De Kringen, t.a.v. Philip Felix, Postbus 163, 3500 AD Utrecht.

Lees ook:Senioren Contact Dag De Kringen
Lees ook:Roze ouderen hebben onvoldoende sociaal netwerk
Lees ook:Honderdduizend ouderen zijn homo of lesbo
Lees ook:COC Limburg op de bres voor roze ouderen
Lees ook:Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>