Moskou Pride opnieuw verboden

Het stadsbestuur van Moskou heeft voor het zesde keer op rij geen toestemming gegeven voor de Gay Pride Parade die dit jaar gepland staat op zaterdag 29 mei. Homoactivist Nikolai Alexeyev laat zich niet ontmoedigen. Net al voorgaande jaren plant hij een optocht, legaal of illegaal: ‘Ik zie niet in waarom we het dit jaar niet zullen doen’, was zijn reactie op de afwijzing. Hij zei tegen PinkNews dat het besluit van het stadsbestuur ‘puur politiek’ was, en niets met veiligheid te doen had.

Burgemeester Yuri Luzhkov noemde homo’s en lesbo’s in het verleden ‘satanisch’. De afgelopen jaren eindigden die altijd met veel geweld, door toedoen van rechtse en orthodoxe extremisten en hard politieoptreden. Vorig jaar wilde Gordon meelopen, toen hij met de Toppers in Moskou was om mee te doen aan het Songfestival, maar de organisatie van de Pride raadde hem dat af. De Russische oproerpolitie maakte hardhandig een einde aan de illegale Moskou Pride. Een Moskouse Commissioner for Human Rights suggereerde in december dat de Moskou Pride beter in Duitsland kon plaatsvinden dan in Rusland.

Lees ook:Moskou Pride opnieuw verboden
Lees ook:Moskou Pride kan beter in Duitsland plaatsvinden
Lees ook:Politie grijpt bij Moskou Pride hardhandig in
Lees ook:Homo’s kunnen Moskou beter mijden
Lees ook:Moskou waarschuwt voor gay pride bij Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>