Arie Boomsma zet zich in tegen hongersnood

Eindelijk zorgt Arie Boomsma eens voor nieuws, dat nou eens niet via - laten-we-het-zo-zeggen – ‘de roze invalshoek‘ loopt: hij gaat zich actief inzetten tegen hongersnood. De tv-presentator  wordt ambassadeur van het wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties. Hij wil dat dit programma in Nederland bekender wordt en zal daar bijvoorbeeld aandacht voor vragen op zondag 6 juni in Scheveningen. Dan vindt wereldwijd de zevende editie plaats van de sponsorloop ‘Walk the World’, om aandacht voor de hongersnood in de wereld te vragen.

In circa tachtig landen lopen honderdduizenden mensen vijf kilometer voor het goede doel: dat is volgens de WFP de gemiddelde afstand die een kind in een ontwikkelingsland moet afleggen van huis naar school. In Nederland betalen deelnemers vijf euro, die geheel naar het voedselprogramma van het WFP gaat, aldus de organisatie.

Lees ook:Pride Amsterdam start met demonstratieve en activistische Pride Walk
Lees ook:Pride Amsterdam begint met Pride Walk op 29 juli
Lees ook:Wandelen voor roze 50-plussers
Lees ook:Roze Woensdag eert de Russische LHBT sportfederatie met De Roze Voorloper
Lees ook:Inschrijven voor Prelude van de Pride Walk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>